Jonas Åkesson

Till säsong 2021 bytte Jonas från sin Toyota Corolla till en Ford Fiesta och började köra i R5-klassen, Sveriges högsta klass! Redan från första testet visade Jonas sin fart och i en försäsongstävling i Finland hängde han med i den absoluta toppen. Säsongen 2021 blev en enorm framgång! Jonas och Martin blev trea i SM och blev totalsegrare i den tredje SM-deltävlingen - Snapphanerallyt!

Jonas började i team NYBE 2017 efter lovord från Robin Sandberg som vid tiden hade övergått från NYBE-volvon till den första NYBE-Corollan. Åkesson hoppade in i volvon tillsammans med Joakim Karlsson och tog både vinster och pallplatser på löpande band. Efter ett år i Volvon övergick även Jonas till en Corolla. Den första tiden gick ut på att vänja sig vid framhjulsdrivet för första gången i karriären.

Sedan dess har Jonas blivit bättre för varje tävling och var under 2019 med och slogs om guldet i sista tävlingen, hade det inte varit för ett motorras på sista sträckan hade det blivit ett silver det året. Höjdpunkten på året kom i Kolsva då Åkesson tog sin första SM-delseger tillsammans med Martin Holmdahl.

Martin Holmdahl

Martin och Jonas har skapat ett fantastiskt samarbete i rallybilen och känner varandra utan och innan vid det här laget. Det senaste året har strulat och på grund av restriktioner kunde inte Martin vara med teamet på samma sätt som tidigare. Men när det blev fritt fram att tävla och Martin återigen kunde sätta sig till höger om Jonas var det som om han aldrig hade varit borta! Tillsammans är de en svårslagen duo och deras resultat den här säsongen talar för sig själva!

Martin har åkt med många olika förare genom åren men Pelle Willén var den permanenta kartläsarstolen för honom mellan 2015 och 2017. Tillsammans tog de två guld två gånger i JSM Trimmat 2WD.

Efter tiden med Wilén blev det en liten sejour tillsammans med Victor Hansen innan Martin började i Team NYBE 2018 då han hoppade in jämte Jonas Åkesson. Paret var med i guldstriden 2019 men föll på målsnöret i sista tävlingen på sista sträckan. Det blev till slut en sjätteplats.

DSC06949
DSC06718

 

 

DSC06949
DSC06718