Jonas Kruse

Jonas Kruse har imponerat stort under säsongen 2021! Under förra säsongen intog Kruse förarstolen i teamets nyinköpta Volvo 940 och där han lyckades han plocka ihop 6 SM-poäng. Till denna säsongen blev det istället framhjulsdrivet och en Toyota Corolla. Trots flera test fick Jonas och Maja ingen utdelning i början på säsongen på grund av brytningar. Men i slutet av säsongen syntes farten tydligt och de två körde om pallplatser i den mycket tuffa Nationella 2WD-klassen.

Kruses debut i Team NYBE kom 2018 då han tog plats i teamets Volvo 240 och körde ett par tävlingar, bland annat SSR. Tittar man tillbaka i tiden har värmlänningen skördat stora framgångar. 1994 tog Kruse SM-guld och 2002 blev han norsk mästare. Han har också tagit klassegrar i VM-och EM-rallyn.

På senare år har Jonas gjort sig känd som expertkommentator för motorsport på SVT. Han har också jobbat som förbundskapten för svenska juniorlandslaget samt stallchef för Clio Junior Team. Vad han ger Team NYBE är alltså inte bara en toppförare utan även erfarenhet och expertkompetens.

Maja Bengtsson

Även 2021 satt den unga co-driver-talangen till höger om Jonas. Tillsammans har de utvecklats enormt mycket och hittat mer och mer fart. Under säsongen har Maja även varit trainee under juniorvärldsmästaren och nuvarande WRC2-föraren Tom Kristensson. Dessutom har hon åkt test med flera välkända förare och bland annat åkt tävlingar med SM-vinnaren Calle Carlberg och vår egen Jonas Åkesson i Finland. Hon har samlat på sig enormt mycket erfarenhet på extremt kort tid.

Maja började åka 2018 då hon hoppade in i NYBE-volvon jämte Patrik Johansson. Hon har sedan dess åkt flera tester med Robin Sandberg och Jonas Åkesson, den sistnämnde har hon även suttit jämte i tävlingssammanhang.

2019 deltog Maja i SM-sprinten men missade finalheaten efter att fått tekniska problem. Senare samma år deltog hon i den andra SM-sprinten där det gick betydligt bättre med en 5e plats. Sista tävlingen av 2019 blev Silverratten och där blev det karriärens första pallplats då Maja och Åkesson slutade 2a. Under 2020 blev det klart att då 15-åriga Maja skulle åka som kartläsare till f.d SM-mästaren Jonas Kruse i den nybyggda Volvo 940:n.

DSC06082
DSC05376